1 år senare

Dessa bilder togs sista helgen i November 2010. Nu är det inte ens minusgrader! Inte mig emot, men måste erkänna att bilderna är rätt härliga ^^ Bildbomb till alla snölovers!




Årets ungdomsledare!

Tjihooo!!!

Fick nyss ett samtal från Ulricehamns Tidning där jag fick veta att jag blivit Årets ungdomsledare i Ulricehamns kommun. Och att jag vunnit 5000 kronor! Helt awsome!!

Och i morses så ringe Martina från SISU och berättade att jag vunnit en tävling där och fått 5000 kr till en rolig träff för mina ungdomar på ridklubben!
Livet flyter på bra nu!!!!

Fail

Tittade igenom Bompas bildarkiv och hittade denna bilden. Vet inte om man ska skratta ett gråta?
Det komiska är ändå att jag knappt tar i munnen på honom...

Stallradio

Brukar du ha på radion när du är i stallet? Eller går du med mp3? Eller vill du ha det helt tyst?

När jag var ca 8 år fick jag en stereo med både skiv- och kassettspelare och radio. Väldigt high-tec på den tiden ;) Strax efter att vi flyttade till gården blev den degraderad till stallradio. Den har fungerat bra, fram tills nu, efter ca 6 år av hetta, kyla och fukt, så börjar den bli lite trött och den enda kanalen som jag får in, med bra täckning är P4 Väst. Lite pensionärsvarning, men å andra sidan spelar de inte sönder låtarna och dessutom blir man allmänbildad då de kör nyheterna flera gånger i timmen ;)

RixFM är döden - man blir ju hjärntvättad! MixMegapol har större utbud men och också rätt tjatiga. Favoriten är nog ändå P3, fast då måste man vara på rätt humör, deras eftemiddagsprogram är rätt skumma haha!

Vad lyssnar du på i stallet?

Louise 29 November

Nu när hästarna blivit försummade i några dagar har Musse börjat rymma igen. Han vet hur han vill ha det...
Ropade på Musse men han kom inte så jag tog in Bompa och gav honom en ordentlig rykt och det var uppskattat. Jag hade mina aningar om vart ponnyn tagit vägen så jag tog på Bompa sadel och träns och så red vi dit, och mycket riktigt står Musse i skogen ovanför hagen!

Det var jättehärligt, vi var ute i ca 30 minuter och Musse hängde med hela tiden. Blev ett riktigt konditionspass för honom med mycket galopp. Hade ingen aning om att han hade så mycket energi...
Bompa fick mest bara springa på, piggt och positivt. Han tycker att det är så kul att få sällskap!
När vi kom hem kunde jag inte hålla mig ifrån ridbanan, blev några varv på stora mittvolten i galopp i båda varven. Han fick till det bra i vänster varv som är hans svaga och då nöjde vi oss där. 

Härlig, rolig, mysig och effektiv motionering av hårbollarna idag :)

My guys

Aubergin SWB, Abbe, Fillis, Snabbe.

Tänkte att det kunde vara dags att presentera en av de två männen som finns i mitt liv. Alltså Abbe, hästen:P
Abbe ägs och är uppfödd av en tjej som inte riktigt hinner med honom då hon driver en butik och har två barn. Jag stötte på abbe för första gången några dagar innan jag började ettan på gymnasiet då jag vart hästlös i någon månad.
Min provridning var sådan att jag och min faster red ut i skogen och sedan fick jag hoppa över en cavaletti en en gräshage. Alltså inte så speciell och abbe som inte var speciellt i form eller så välriden just då visade kanske inte sina bästa sidor. Men jag började som sagt ha hand om honom. Då var det 2 till 3 dagar i veckan och nu har jag honom ca 5 till 6 dagar och han är i princip som min häst.
Abbe eller Aubergin som han heter, är ett svenskt halvblod född 1995, e: beach boy u: rosette, valack och brun.
I ridningen tycker jag att han är förhållandevis lätt i vissa saker och har det svårare med annat. Han är väldigt välutbildad och gör allt man ber om.
Jag tycker det är grymt svårt att beskriva honom så jag får väl be Louise att göra det någon dag.
Vi tävlar litegranna ihop iallafall, i hoppning kom vi till 90cm på klubbnivå och i dressyr har jag tävlat la på klubb och lb på lokal.
Något som är väldigt störande är att han har ett annnorlunda rörelsemönster. Han nickar ibland och det är något som domarna hänger upp sig på och vi får aldrig de poäng som vi förtjänar på banan. Det kan st¨å alt från att han är otaktig i traven till att han inte är på tygel. Om domaren skulle fokusera mer på hur han jobbar med bakbenen och ryggen och strunta i det lilla nicket bara...





Har ni några frågor om honom eller något annat som ni tycker jag missat?



Anahita

Hennes låt, går inte att förklara, den bara är det...

Jag förstod mig aldrig på henne. Förstod inte vad syster såg i henne. Men nu i efterhand förstår jag precis. Vi hade aldrig passat ihop men en häst med den personligheten, styrkan, ärligheten, kämparviljan och vinnarskallen kommer jag aldrig möta igen. Och det är sorgligt.
Anahita - saknad och älskad.


Påskafton 2010. Typ enda beviset att jag över huvudtaget suttit på henne.

test

Verkar som om bloggen buggar och inte visar emmas inlägg som den ska på startsidan. Hoppas att det bara var en tillfällighet, annars vet jag inte vad jag ska göra... // Louise

Ullared

Jag och mamma var på en snabbtripp till Ullared igår  och jag fick självklart med mig lite roliga saker hem =)











Onepiece (trodde aldrig jag skulle köpa en sån)
3 st pikéer
v-ringad tröja
2 deodoranter
4 st consealers från wet'n'wild
sportbh
1800 siliconsnoddar
fleecetröja
ridhandskar
hundgodis
spårlina till Tintin
spårsele tin Tintin
Våffeltång
julklapp till Johan
Cupcakeskålen och plastlådorna är köpta på fyndlagret i Tranemo.

Köpte även två st västar som jag inte hunnit ta kort på ännu.

Brukar ni fynda mycket i Ullared?

Ny djurskyddslag

Det har kommit upp förslag på en ny/uppdatering av djurskyddslagen. Bland annat att det ska vara förbjudet att använda spö förutom i situationer för att undvika olycka. 

Jag blev positivt överraskad när jag hörde detta. Now we talk! Någon som börjar ställa ordentliga krav!

Detta är en väldigt svår fråga men det är jättebra att den kommer upp. Det är helt sjukt hur en del missbrukar spöet. Och när man börjar tänka på det är det rätt sjukt hur mycket pengar och design man lägger ner på en pinne som man ska "slåss" med.

För mig personligen är den nya lagen inte jättebra. Jag rider gärna med dressyrspö så att jag kan få ihop hela hästen, speciellt Bompa då han har väldigt lång rygg. Jag strävar såklart efter att kunna rida utan men ibland känns spöet oumbärligt. Till exempel när vi hoppar, och Bompa är lite tveksam, då fungerar det mycket bättre att ta spöet på rumpan, så han får med sig hela kroppen.

Problemet är om detta kommer att bli en bedömningfråga. För om man får ha det för att undvika olycka, då betyder det alltså att man får rida med det - men inte använda det till 99%. Att peta på med ett dressyrspö kan ju vara mycket bättre än att hacka med skänklarna - hur mycket är tillåtet. Och hur ska de kunna kontrollera det? Jag tror knappast att hela Sverige kommer att slänga sina ridspön i soptunnan. 

Jag tycker att det är jättebra att detta uppmärkammas. Jag tror inte det är möjligt att göra det till en lag, men genom att ta upp frågan kan vi allesammans tänka mer på vad vi gör med pinnen i handen. 

Vad tycker du?

Stallbutiken i Ulricehamn


En av instruktörerna på vår ridskola har öppnat en liten butik i stallet som säljer foder av märket ST. Hippolyt och PROB-produkter.





Jag rekommenderar alla besöka Rebecca i hennes butik!
Hennes blogg hittar du HÄÄÄR

Louise 28 November

Efter att hästarna vilat sedan i torsdags och stod inne mer eller mindre hela söndagen på grund av stormen, så tog vi det lugnt idag :) Hämtade dem i hagen, tog på repgrimmor och gick ut på promenad. Musse fick gå lös största delen av tiden, det fungerar bäst så. Mutade honom med morotsslantar så då lyssnade han jättebra när jag ropade ^^ Bompa lunkade på, tiggde lite morötter och bara var allmänt mysig :) <3
När vi kom hem fick de springa av sig på ridbanan, fast de var lite sega och stod mest och bet varandra...

Våren 2011

Pelham och gummisnodd

Jag har länge funderat runt ämnet hjälpmedel och då främst hjälptyglar och specialbett. 

För mig är ändå utgångspunkten ett vanligt träns med antingen rakt, två eller tredelat bett, alternativt hackamore(eller annat bettlöst). Men av olika anledningar kan man behöva hjälp, då i form av andra bett eller hjälptyglar.

Bara senast nu under hösten har jag för första gången provat att rida på ett annat bett än de jag räknade upp ovan. Det var när Bompa fick nytt självförtroende i hoppningen och blev superstark och jag var chanslös med tränsbettet. Då provade jag ett pelham och det fungerade bra.
Detta var en stor grej för mig. Jag vill alltid ha det så enkelt som möjligt och jag såg det lite som ett misslyckande att behöva det bettet. Men samtidigt, hellre det skarpa bettet och få igenom förhållnigen än att slita sönder munnen.

Något jag har fått erfara är att jag har ofta väldigt olik syn på gummisnodd/halsförlängare än många andra.
Jag började använda detta 2007/2008 när jag började träna för dressyrtränaren Anna och skulle lära både mig och min ponny Pikachu det där med att jobba på tygeln. Det som jag tycker är positivt med gummisnodd är att man kan hålla en mjuk kontakt med munnen och istället koncentrera sig på att driva. Sedan när vi så småningom lärt oss och tog av gummisnodden behövde jag bara ha kontakt med munnen och driva för att få honom att gå i en bra form.
Men det gäller att använda den rätt. Många spänner in alldeles för mycket - jag hade den så att den slutade verka strax innan hästen var i lodplanet.

I övrigt har jag inte använt några hjälpmedel mer än sporrar och spö, men målet är alltid att ha det så "rent" som möjligt :)

Har du använt hjälptyglar någon gång? Vad tycker du om det?

Jag deltar!

Länk till tävlingen --> HÄÄÄR

Var som en elefant med giraffhals, inte som en krokodil!

Hej allatihopa!!
Denhär helgen är jag och Louise iväg på ungdomsledarkurs i SISU´s regi. Vi har redan lärt oss en masa nytt och ännu mer blir det imorgon!
Bland annat så har vi lärt oss att man ska lyssna mycket, se alla, känna av omgivningen och försöka vara så tyst som möjligt. Inte gapa för allt och aldrig lyssna. Där av rubriken.


Vi gjorde ett test där vi skulle se vad vi var för slags ledare och detta var mitt resultat.

Det bästa med sånahär kurser är all mat och fika som man får;) Skämt åsido.




Nu ska jag ladda inför morgondagen!

Iväg på kurs

Anna och Louise är borta på kurs(en fristående del av ungdomsledarkursen) hela helgen och Emma har fullt upp (som vanligt) så därför blir det sämre med uppdateringen.

Intargetad tintin - CHECK!!

Har jobbat hela dagen i korta korta pass med att få stina att förstå target.

Jag tänkte att jag kunde förklara lite mer någon annan gång, känner mig grymt omotiverad för massa saker just nu!
Filmat lite när jag har targetat med så det kommer väl med upp.
-Min pärla-

Klart!

Nu har jag fixat en hel del tekniska småsaker på bloggen och nu tror jag att den är klar! Nu får vi sätta igång och blogga ordentligt!
Säg gärna till om det är konstigt någonstans :)
En fråga till er: Vill ni att vi ska vara tydligare med vems inläggen är?

Tips; Om du tycker det är rörigt med tre stycken bloggare så är det bara att gå upp bland kategorierna i menyn, välja "Annas inlägg", "Emmas inlägg" eller "Louises inlägg".

Frågor & Svar

När vi får frågor som kan vara i intresse  för flera kommer vi att publicera dem i egna inlägg i denna kategorien. Frågor & Svar helt enkelt :)

Louise 23 November

Bara en lektion på onsdagar, slutar klockan 9.00 - helt okej :)

Klockan 11.15 var det dags för min och Bompas första dressyträning för Annika. Min första, riktiga (privatlektion, bara för mig) dressyträning på nästan två år! Det var asjobbigt men jag älskar känslan när man är helt slut och man vet att man har jobbat på bra.
Vi tränade på de oumbärliga grunderna. I alla gångarter jobbade vi med att korta och länga utan att han skulle lägga sig i handen. Jag är så jäkla spänd så Annika fick tjata och påminna mig om det hela tiden att jag skulle mjukna (men inte släppa kontakten). Efter ca 50 minuter var både jag och Bompa rätt möra ;)

Augusti 2010

Lite snabb lunch bestående av mackor och sedan iväg till ridskolan och specialidrotten. 

Det var även dressyr här och det var riktigt skönt för vi var bara 3 stycken (i vanliga fall är vi 7 st). Jag hade Lacoste, tror inte jag ridit honom innan.
Lacoste är född 2004, jättesöt och snygg och man blir lite förvånad då han är varmblodskorsning. Han har blivit mycket stadigare sedan han kom till ridskolan, men man kan känna av det lite i galoppen. 
Dagens upplägg passade verkligen mig. Man fick feedback och kunde jobba med det medans Jenny hjälpte de andra i tur och ordning. Jag tog med mig det som jag hade fått av Annika och tänkte på att slappna av.
I både traven och galoppen jobbade vi först på stora mittvolten på att få de lösgjorda och balanserade och sedan gick vi ut, 1-2 meter innanför fyrkantspåret för att se om vi kunde bibehålla det. Gjorde även några framdelsvändningar och fortsatte sedan i andra varvet. Älskar vilken effekt framdelsvändningarna kan göra :D

Lacoste

Hem, duscha och iväg till Borås på fotokurs med SISU mellan 18.00-21.00.  Ja om man ska vara positiv så kan man säga att jag numera inte räknar mig som nybörjare inom fotografering ;) Det var väldigt segt, tog över en timma att gå igenom bländare, ISO osv.

Deltar


Louise 22 November

Härligt med studiedag! Blir inte mycket till studier här ;)

Red ut med Bompa. Under framskrittningen gick vi rakt in i skogen och snirklade runt träd och jag försökte främst använda vikten,ibland hjälpa till med ytterskänkeln  och bara ta i tygeln som nödlösning. Bompa tycker det är roligt och avkopplande på samma gång. Kom så småningom ut på en relativt plan äng där skrittarbetet fortsatte. Jobbade på en åtta där han verkligen skulle stretcha ut yttersidan och jag  koncentrerade mig på mina halvhalter.  I traven fulred jag och försökte bara bli så mjuk och följsam som möjligt och eftersom jag är så stel så måste jag göra så överdrivna röresler. Tog galopp på en stor volt men det var lte halkigt så han spände sig bara så då var det ingen  nytta med det. Var ute i härliga,  positiva 45 minuter :)

Musse fick jobba på ridbanan. Snirklade runt mest i trav och försökte få koll på yttersidan. När jag väl fått det kunde jag vara supermjuk i handen och han blev lång och låg och trampade på bra. Jag kunde även korta och länga honom som jag ville. När jag byter varv försöker jag lura honom att göra svag skänkelvikning och efter några gånger verkade han fatta. Han är långt ifrån att korsa benen men det är lite tvärning i alla fall ^^
20-25 minuter blev det för hans del.

Nu ska jag in och jobba. Whoopwhoop!

Licens 2012

Tror nog att jag ska köpa hästlicens till Bompa innan 2012. För om man ska tänka längre in i framtiden så kommer de hästar som har livstidslicensen säkert vara något mer värda än de som man måste lösa ny licens varje år. Eller är det bara jag som tänker så?

Jag blev väldigt sur när jag först fick höra om de nya reformerna, men nu har det fått sjunka in och jag har väl börjat acceptera det även fast det innebär att min tävlingssäsong blir väldigt mycket dyrare än vad det varit innan. 
Jag tävlar bara för skojs skull, för att det är kul att ha ett mål och något att jobba mot. Varken jag eller Bompa är några tävlingsindivider men tycker ändå att man kan behöva träna på hela tävlingssituationen.



Louise 20 November

Fullt program hela dagen - härligt!

På förmiddagen kom Emmas lillaysyster Sara och red in Musse åt mig. Hon satt på och jag gick bredvid och höll i ett grimskaft. Testade att stanna, gå fram för skänkel, svänga och lite trav. Han skötte sig riktgt bra, förutom att han ville bita Sara i benen när hon höll om haha!
Hoppas att de kan komma någon gång igen så kan man utveckla det lite mer. 

Bompa blev riden av Anna idag medans jag red min grannes islandshäst Jarpur. Ni som läst min presentation så står det ju att jag tycker islandshästar är knasiga, och det är de, men det är mycket mer ok att rida Maj-Britts (grannen) hästar. Bara det att hon tycker att sina hästar ska gå i form gör ju allting mycket trevligare.
Jarpur var en pigg och glad liten sak men blev väldigt trött i uppförsbackarna. Vi var ute i ca 80 minuter, mycket skritt eftersom Bompa och Raudi var ute på en långtur igår.

Från en långritt jag hjälpte till på tidigare i höstas. Jag är först med Raudi.

Sedan var det att slänga sig i duschen och åka till mormor där man fick äta tills man rullade fram.
Åkte sedan och jobbade (kan nog avslöja var snart).
Resten av kvällen spenderades i TV-soffan framför Beck - Enslingen. Söndagstradition så det smäller om det :)

Bompa - väcker räddharen inom mig

Idag fick jag och Louise ett infall. Jag red ut på Bompa tillsammans med Louise på Jarpur och Penny på Raudi. När jag och louise hade gått från gården och kommit en bit påväg för att hämta upp islänningarna så får Bompa syn på två rullskidåkare. Han får lite småpanik, kastar sig runt och börjar galoppera hemmåt.
För er dödliga så kanske det låter som en liten yttepyttegrej. Men massasvärord rent ut sagt! Jag var så svärord rädd! Och Louise står och skrattar för han reagerade ju åtminståne:P
Egentligen var det ju ingen big deal. Men, Jag är så sjukt livrädd för att ramla av! Jag listar mina tre sista ggr jag ramlat av så kanske ni förstår varför.

Börjar bakifrån, alltså med den "första".
2008
Skulle ta salubilder på Ridskoleponnyn Challe, om numera heter Jolys Topgun och ägs av Sandra Ohlen aka. ponnybruden, och Challe hoppar på fint tills i lägger upp ett räcke istället för kryss.
Ja, ni ser på andra bilden. När Challe landade med framhovarna så flög jag med huvudet före och landade på ansiktet, fick handen under mig och hela kroppen böjdes framåt, efter den händelsen köpte jag mig en väst.
Jag fick åka in till akuten och spendera natten där. Fick gips på armen/handen. Och jag har fortfarande skitont i lillfingret efter landningen.

2009
Gång nummer två var några månader efter så jag har hopplektion och rider på lektionsponnyn Bolette. Jag hade koll på en katt som vart på läktaren när jag skulle vända upp på en studsserie på medellinjen. Bolette stannade, jag flög igenom 2 hinder med huvudet före. Jag hoppade dock upp igen och fullföljde lektionen. Fick lätt hjärnskakning och borde kanske inte ha ridit min häst efteråt...
2010
Jag skulle ut med abbe i skogen och gick till stenmuren där jag alltid hoppar upp. När jag väl var uppe börjar abbe backa i illfart och det slutar med att vi går omkull precis innan vi brakar in i stallet. Jag vet inte hur jag kom av hästen, men jag står bredvid honom och ser honom ligga på marken. Hela haserna på hästen samt halva svansen är uppskrapad och det rinner blod från honom. Jag har aldrig haft sån panik i hela mitt liv. Som tur var fick jag tag på min faster som kunde ringa till Marita som bor på gården intill. Jag bara stod o skrek och illgrät.
Det visade sig att abbe hade fått ont i ryggen precis när jag satt upp.
Trotts att ryggontet gick över snabbt på honom så satt jag inte upp förrän 14 dagar senare. Och då fick mamma hålla i honom de första metrarna jag red.
Så, jag har mina själ att få panik och bli rädd när jag känner att jag kan vara i en situation där jag kanske druttar av. Detta blev väl inte så mycket om Bompa, men rubriken blev ganska snitslig!



Kaninerna

Tänkte presentera mina långörade, marodörer, fetknoppar eller kaniner som vissa andra skulle kalla dem för.


Kan väl börja med varför de två galningarna bor hos mig.
Den 1 december förra året så dig mina gamla kanin Blackie, honom hade jag haft i 6 år och jag kände att det skulle bli för tomt utan kanin så jag tog kontakt med ett omplaceringshem för kaninisar. Resultatet blev en liten kaninhona, vädur/lejonhuvad, som fyller 2 år i maj nästa år och en kastrerad hane som är ungefär 3 år som är lejonhuvad och ngn annan ras. 

Honan heter Bella och är född på omplaceringshemmet och hanen heter Theo och spenderade 2 år i en flyttbur på en balkong innan mormodern tillslut ringde omplaceringhemmet och bad dem komma och hämta honom.
Anledningen till varför bella och theo bor ihop är den att theo var varken van vid mänsklig kontakt eller kaninkontakt. Och för er som inte vet så ska kaniner helst bo 2 och 2 eller i flock.
Så bella är theos terapist kan man säga.

Jag har testat på lite hoppning men kaninisarna och dem tycker det är ganska roligt.
Har inga bra bilder på bella men lägger upp några där dem är med båda två och en på theo.

-THEODORE-

Dagen efter de kommit hem till mig

Avslappning på hög nivå


Louise 19 November

Var ute och red med Bompa tillsammans med en tjej från stockholm som lånade min grannes islandshäst och vi var ute i över 1½ timma. Jättehärligt! Specellt Bompa var rejält taggad i början. När vi galopperade på travbanan var jag glad att jag hade tagit pelhamet annars hade jag aldrig fått stopp på honom... Han var glad och uppe i varv men sedan var det dags för den långa klättringen upp för berget på hemvägen och då fick han rejält med mjölksyra. Vi ska ut och rida tillsammans igen imorgon men då får vi nog ta det lite lugnare ;)


Inte bäst, men nästan ;)

Det finns ju en sak som jag inte är bäst på, och det är dethär med bloggandet. Ofta när jag får idéer och tankar kring inlägg så får jag tänka efter en extra gång innan jag publicerar någonting. Jag är nämligen en sån person som gillar att gå till botten med saker och när jag vet att jag har rätt så ger jag mig inte i en diskussion. Jag älskar att argumentera, dock inte med folk som är mindre begåvade i språk och inte kan ngt om just den frågan som man ska snacka om.
Detta är någonting som tyvärr slår tillbaka på mig själv ganska mycket, för folk tål inte att man säger vad man tycker. Utan här, i sverige, så måste allt snacka ta en skitig omväg genom minst 10 st innan det kommer fram till den det var menat till. Btw, jag dricker inte mellanmjölk...
Jag tycker inte heller att det är fel att berömma mig själv eller att ta emot beröm med öppna armar. Och jag blir inte sur som tusan såfort jag får kritik. Ett exempel;
Här om dagen så kom en kvinna fram till mig och frågade mig om jag var duktig på hästar och ridning då hon hade sett mig i tidningen.
Jag svarade att; Ja, det är jag.
Kan inte någon komma med svar på varför det skulle vara fel att svara så?
Ofta när man säger goda saker om sig själv så kallas man för självgod och det är ett ord som blivit negativt på senaste tiden inom hästsporten. Är det inte samma sak som att ha gott självförtroende?
Sug på den ett tag, nu ska jag och louise iväg på hemliga uppdrag!
Haha, det rimmade

Han vet hur han vill ha det

Musse har varit helt odräglig i nästan två veckor - som jag skrev för bara någon dag sedan, så rymmer han flera gånger om dagen, trots el och tre trådar... -.- Men nu när jag aktiverat honom i veckan så märks det direkt resultat. Nu har han inte rymt på två dagar! Som sagt, han vet hur ha vill ha det. Om han inte får någon uppmärksamhet så ser han till att få det, om det så ska innebära att jag ska behöva släppa in honom  hagen fyra gånger om dagen.

Charmigt

Tröttsamt

Håller på och fixar och trixar med designen. Skulle fixa till headern, fixa en ny GIF men plötsligt så fungerar de inte, alltså de nya bilderna jag gör byts inte ut... Tröttsamt!
Edit; nu fick jag till det!
Well well, både jag och hästarna får vila idag :)

Besöksrekord!

Woho, igår ökade vårat besöksrekord med 150%! Men tänker inte ge er några exakta siffror, de är ändå otroligt låga ;) Kul att så många ändå har hittat hit, hoppas ni kommer fortsätta vilja kolla in ^^


Bloglovin

Följ vår blogg med Bloglovin

Louise 17 November

Vet inte vad som var det bästa när jag kom hem - att Musse var kvar i hagen eller att Bompa kom fram till staketet för att mysa när han såg mig komma ^^

Bompas ridpass såg ut som följande; skritta fram i kohagarna, värma upp i trav och galopp på ridbanan och sedan ner i hagarna igen. Han var så himla pigg och glad och busig! Jag vill så gärna att han ska behålla den positiva inställningen men det är lite jobbigt när jag inte får stopp på honom. Men jag lät honom hållas och vi hade riktigt kul fram tills vi skulle ut på en äng. Han laddade som faan, bockade och stack och det var väldigt nära att jag drattade av. Jäkla knäppis! Trodde jag skulle få både fläskläpp och fläsknäsa, men jag verkade klara mig med lite avskavt skinn på näsan (haha) Var ute i ca 45 minuter.
Från en annan bustur, 1½ år sedan -->


Blev en hel del trav på grusvägen för Musses del. Vet inte om det går att göra så, men försöker härda hans hovar lite. Han var positiv och duktig men lite vinglig. Inte så mycket att säga, han är så duktig, älskade ponny :)

Konsten att pallra sig ut till stallet

Sådär såg det ut igår hemma hos mig. Frost och minusgrader. Idag är det milt med det känns banne mig kallare ändå idag! Sitter med dubbla tröjor och tjocka sockar med fryser som satan ändå... Det är då det är som svårast att övertyga sig själv att gå ut och mocka bajs.
Jag har alltid tyckt att vintern är okej, att det i alla fall är kul i några dagar med snö, men i år är det bara stopp. Jag vill inte ha vinter! Jag är redan trött på kylan!
Vägarna är stenhårda medans i skogen och på åkrar är det fortfarande rätt mjukt så ridmöjligheterna är redan begränsade. 

Om jag fick bestämma så skulle det vara varma höstdagar hela året om!

Liten snabbuppdatering!

Är nyss hemkommen från allmänlydnadskursen med Tintin. Hon skötte sig bäst av alla såklart=)
Innan dess var jag hos hästen menn innan Det så åkter jag förbi granngården där ja skulle köpa ridhanskas. Tji fick jag ör det fanns inga, istället köpte jag ett par Ejendahls arbetshandskar som var i liknande maretial och dem funkade bra. I kassen fanns också en sprayflaska till mitt radital-liniment och tre stycken öronhuvor. Har aldrig ägt en sådan i hela mitt liv och dessa var på rea för 10 kr styck så jag kunde inte motstå.
Nu ska jag titta lite på Hellboy, försöka få tag på pojkvännen och bästis och efter det ska jag sova!
Later!

Jerring-priset

Rösta på Roffe HÄR: https://response.questback.com/sr/jerringpriset2011/



Equipage




Idag damp Equipage ner i brevlådan! Det är min favorithästtidning för de tar upp många olika ämnen och artiklarna är lätta att ta till sig. Hoppas att några av dem ger mig lite blogg-ideér :)










Louise 16 November

Har suttit och fixat med massa små men nödvändiga saker och kom på lite för sent att jag inte hann rida innan specialidrotten. Hoppsan!

Hoppning var det som stod på schemat idag. Jag hade Risja, ett sju-årigt sto, som jag bara ridit någon gång innan och då för nästan två år sedan.
Det var två serier uppställda med tre hinder i varje. En på båge och en rakt på diagonalen. När vi började hoppa fram på bågen blev jag plötsligt jättenervös. Eller nervös kanske inte är rätt ord, men det kändes bara fel och jag kände bara hur det skulle vingla, komma för nära och hoppa kråksprång. Men jag körde på och det gick bra.
Men när Jenny skulle ge mig feedback började jag gråta. Självklart, det är alltid jag som lipar...



Men jag körde på, red linje efter linje och det kändes bättre och bättre. Jenny berömde och peppade efter varje och de sista linjerna blev riktigt bra!

Jag blev mjukare i höften och kunde följa med Risjas rörelser över hindren och dessutom fick jag till en bra galopp på henne vilket inte är det lättaste eftersom hon har långa och lite slängiga ben.

Visst kändes det bättre sedan men oroskänslan försvann aldrig riktigt. Men jag var så tacksam över Risja som skötte sig så himla bra!


När jag kom hem gick jag och gosade med Bompa i hagen. Det är konstigt, han är stark, snabb, orutinerad och osäker, men det finns ingen annan häst jag känner mig så säker på ♥

Mussebus

Trots tre trådar + el så lyckas han ändå på något sätt ta sig ur hagen. Och så fort man ropar springer han  och ställer sig vid grinden ^^ "Åh, vilken tur att du kom, jag hamnade visst på andra sidan - igen!"










Plötsligt händer det, Emma uppdaterar!

Jag kan väl börja med att berätta att jag ska skärpa till mig ordentligt med uppdateringen. Men hur som helst, idag har jag varit hos Louise och lånat ut min ena lillasyter åt henne så hon kunde rida lite på Musse. Det gick bra och eftersom även Anna var där så var hela blogg-trion samlade, inte illa! Red ut Celina med lillasyster och hennes lilla Foxy, det gick fint och vi tog galoppbacken. Johanna var jätteglad, hon hade aldrig galopperat så fort och långt under kontrollerade former. Efter det så fixade jag stallet och sen drog vi till Sollebrumn och hämtade hem 18 häsilage balar vi köpt åt Saffe, han är ju lite dammkänslig. Från och med imorgon kommer jag synas på ridskolan i två veckor framöver, har praktikplats där.

Gör inlägget lite vackrare med en bild på min fina saknade Nwana som för ett drygt år sen fick lämna jorden.


Presentation Anna

Ja, två tredjedelar av trion har pressenterat sig så nu är det väl min tur!
Jag heter alltså Anna Jalderyd, är föd förstaaugistinittånhundranittiotvåå och över 180 cm lång. Jag är i allra högsta grad perfektionist när det gäller ridningen av "min" häst, jag låter inte vem som helst sitta upp på honom och jag HATAR känslan när allt bara skiter sig och man har 550 kilo halvblod i handen...
Jag är en av de få på ridskolan faktiskt kan Sitta ned på jättehästen Ixi, greve dracula, mister giganstisk, herr fux, ja kärt barn har många namn. Denna häst vann jag DM för ridskoleryttare med och jag har även tävlat SM för ridskoleryttare, men det får ni veta mer om i ett annat inlägg.
Jag och Louise är som hon tidigare nämt kompanjoner. Vad vore Shelock Holmes utan Watson? osv... Jag agerar tränare för henne ibland och hon rider min pollimåns när allt känns skit och jag behöver någons åsikt. Vi åker ofta till Charlies och älskar långa roadtripps ihop men min underbara iPhone<3
Jag brinner för UBRK´s ridskola och det är något som jag förmodligen alltid kommer göra. Jag har suttit i US flera ggr som vice ordf och ordf. Men har nu tagit en paus från styrelselivet för att jag ska koncetrera mig på saker som är viktigt för mig. Tro mig, halsbränna och illamående pga stress är inte roligt.
Så just nu har jag hand om stallvärdarna på ridskolan, grejar med lille Nickeprickeungponny samt sköter klippningen av ridskolehästar och ponnys. Jag är deras tekniska support och svara dygnet runt och åker ut och hjälper till när de inte hittar rätt sladd till kameran osv.
Några av stallvärdarna på UBRK och Bästaste instruktörerna Marina och Rebecca!
Påtal om teknik. Jag tog stundenten i maj 2011 från Teknikprogrammet på tingsholmsgymnasiet. Jag läste teoretiskt inriktning och ridning som specialidrott. Jag och en tjej till gick i samma klass som 32 killar, lika mycket som jag tyckte det var jobbigt med killarna skarpa kommentarer om ALLT så älskar jag min klass!
Tänkte berätta snabbt om min pojkvän med, han  ogillar att nämnas på bloggar och dyl så detta blir förmodligen första och sista gången ni får veta mycket om honom.
Han heter Johan och är ett år äldre än mig, Vi har varit tillsammans sen trettioförstaoktobertvåtusensju och han är den gulligaste killen som finns. Han är en fena på datorer och "gillar" att åka med mig till stallet och mocka åt Abbe.
Just det, har har två kaniner och en hund. Presentation av dem kommer också lite senare.
Jag trodde att det skulle vara svårt att skriva ihop en liten historia men det var ju ganska så lätt! Fast det blev väl lite ytligt kanske. Men om ni har några frågor så kan ni ju alltid fråga i en kommentar!
Ja, detta är jag, lite skelögd om jag koncentrerar blicken utan glasögon, ett ögonbryn är högre än det andra och så har jag sjukt långa ögonfransar med.
Tackåhej!

Bompa & Musse 14/11

Första året med Bompa så red jag nästan alltid barbacka eftersom jag hade lättare att komma åt honom. Den senaste tiden har det inte blivit så ofta, men idag bestämde jag mig för att sluta mesa så jag tog hackamoret och hoppade upp.
Det visade sig att just kombinationen hackamore, barbacka och en häst som inte blivit riden på en vecka är en ganska spännande kombination. När vi kom ut på en äng hade jag inget annat val än att grabba tag i manen och hänga med när han stack iväg i galopp. Skönt att släppa på kontrollen!
I traven blev han lång, låg och rund utan att bli framtung - jättehärligt. På grund av hans utbrottsgalopper blev han trött rätt fort så vi var bara ute i 30 minuter.


Blir lika hänförd av Musse varje gång jag tömkör. Han tycker det är så himla kul, han blir så taggad och lyhörd. Ibland leder det till missförstånd men de blir allt färre. Tränade på galoppen idag och det gick super. Han hade lätt för att fatta, fattade rätt galopp, höll oftast rätt galopp och kunde dessutom hålla den flera varv. Helt fantastiskt vilka framsteg han gör med tanke på hur lite vi har jobbat med den.




Dags att presentera sig!

Jag tycker själv att det är svårt att presentra sig, för jag vet knappt själv vem jag är, vad jag vill och vart jag ska? Men jag ger det ett försök, förhoppningsvis så fortsätter ni läsa bloggen och lär känna mig mer och mer allt eftersom tiden går. Vem är då jag, den tredje personen i bloggens trio.

E

Jo nämligen Emma, tävlingsryttare från topp till tå och det kommer ni märka av. Jag fyllde i mars 18 år så detta året har varit en kamp emot klockan för att få ut så mycket som möjligt av sitt sista ponny år, om jag har lyckats beror på vem man jämför med. Jag har nog vid året sluts gjort minst 52 tävlingsdagar vid årets slut, i grenarna hoppning, fälttävlan och dressyr. Till min hjälp har jag haft mina fantastiska C-ponnyer Safir III och Elvira Madigan och storhästen Celina. Jag har på ponny startat Medelsvår B, har placeringar och vinster i Lätt:A, startar Lätt:A1 dressyr, placering i Lätt:B dressyr och P80 fälttävlan med en fjärdeplats som bäst, kom 4:a på DM i år med Elvria i hennes andra fälttävlan någonsin! Celina är min framtid, vi har på drygt ett år gått 120 med vinst i hoppning, H100 i fälttävlan med placering, vi vann DM-silver för Juniorer i år och Lätt:A1 dressyr med placering. Det är med henne som jag har som mål at nästa år kvala och starta 130 hoppning och CNC* fälttävlan samt lag SM. Jag går i trean på Aspero Idrottsgymnasium och kan knappt själv inse att jag till våren tar studenten och är fri från allt vad skola heter.  Min dröm inför framtiden är att 2014 rida UR-SM i fälttävlan med Celina som går i CNC**, utbilda mig till hovslagre samt att rida till och utbilda ponnyer för försäljning och starta ett salustalll. Drömmen är att få tävla internationellt i fälttävlan, men det lär nog förbli en dröm. När ponnytiden är slut i December är planen att ponnyerna ska tas över av mina småsystrar och att jag kommer sköta uteritter och dressyrtrimmning då och då, därför kommer ni även stöta på familjens senatse fyrbentingen lilla Foxy på 125cm. En renrasig welsh på 7 år, som har framtiden för sig. Vi har ägt den lilla krabaten i 11 dagar nu. Det kommer troligtvis även dyka upp bilder på min förra D-ponny som fick vandra vidare för 368 dagar sen på grund av samanväxa ryggkotor som gjorde att hon var halt på alla fyra.

S
Safir III

E
Elvira Madigan

C

Celina

 

Jag är även ett stort utrustningens freak och älskar att köpa nya grejer och fixa nya outfits och jag sitter med i klubbens ungdomsektion som ordförande. Sen vet jag inte om det finns så mycket mer att säga om mig, resten kommer väl att komma fram med tiden. Vill ni veta mer kan ni ju läsa inlägg i min andra blogg som ni hittar genom att klicka här!


Det var väl allt för den här gången, vi hörs!

Presentation Louise

93:a som inte kan gå sitt sista år på Samhällsprogrammet fort nog. Började på ridskola vid 8 års ålder och sen har det bara rullat på med sköthäst, sommarhäst, foderhäst och tillslut första egna ponnyn som trettonåring. 

Stel och spänd dressyrryttare som alltid kämpar och strävar mot att hitta känslan. Rädd för att göra fel och har svårt att släppa på kontrollen. Blir lite frustrerad ibland, men oftast ganska bra med tålamod ändå.


Smått och gott och Louise
- Har alltid haft en förkärlek till fjordingar och maffiga, kraftfulla hästar.
- Beroende av knäckebröd och Harry Potter
- Är allergisk mot det mesta(bland annat hästar och hö), har astma, eksem och askasst immunförsvar
- Tycker islanshästar är konstiga och att ridskolehästar är hjältar

Är Annas papparazzi, bollplank och sanna kompanjon. Tycker antingen helt olika eller exakt samma om allting.
Känner Emma sedan ponnytiden, har alltid kommit överens. Båda sitter i US styrelse på ridskolan. Lånar ofta ut mina silverstövlar till henne.

Bor hemma hos mor och far (storasyster jobbar som hästskötare i skåne) på en gård, 12 minuters bilfärd från UBRK. Har ett eget stall där de två egna hästarna håller hus.

Ekvall´s Tango aka Bompa, Welsh cob valack född 2003. Mycket personlig, stort ego, älskar uppmärksamhet men tycker inte om pressade situationer. Just nu på LB-nivå i dressyren, strävar mot LA och jobbar mycket med att stärka gångarterna och förbättra ridbarheten. Hoppar gärna 50 cm (med skräckblandad förtjusning).


Muskot, som kallas för in princip vad som helst utom just det, vanligast ändå är Musse. Han är en shetlandsponny född 2006. Väldigt charmig och smart ponny som inte nöjer sig med att bara gå som sällskap. Tömkörs mest och utvecklas hela tiden. 



Jag vet inte riktigt vem jag är eller var jag står. Funderar och tänker ganska mycket och jag ska anstränga mig för formulera mina förvirrade tankar i ord.

MUMS!!!


Första listan för mig

Kanske inte första listan jag någonsin gjort men den allra första i hästsammanhang iallafall!


Vad heter hästen? Aubergin SWB
Tycker du att den ska heta något annat? Nja, äggplanta är väl inte det vackraste;)
Vad kallar du hästen? Abbe, Fillis, Snabbe, fullblodsgaloppören
Vad kallar andra hästen? Abbe
Hur gammal är den? 16 år
Vilket år/månad/dag föddes den? 16 juni 1995 om jag inte har helt fel
Vilken färg har den? Brun
Har den några tecken? Vita hår i pannan, vit krona hb.
Hur hög i mankhöjden? 160 cm på kvaliteten, nu är han nog 165-167
Är det ett sto/valack/hingst? Valack
Vad är det för ras? Svenskt varmblod ( halvblod)

Har du tävlat den i hoppning? Ja
Vilka klasser/hur högt? Med mig har han gått 0.90 CR, Tidigare 120 cm någon enstaka gång
Är den tävlad i dressyr? Ja
Vilka klasser? Lc:1, Lb:1, LB:2, La:1
Är den tävlad fälttävlan? nej
Vilka klasser? -
Är den tävlad i trav? nej
Är den tävlad i galopp? Nej
Är den tävlad i något annat? Nej
Har den tävlat in några pengar? Ja
Hur mycket? Typ 200


Har hästen championatspoäng? Lätt klass hoppning 1 p, livstidschamionat 3 p
Hur högt har du hoppat med den? 1.20m
Är hästen bra på dressyr? Ja
Hur är den i skritten? Har fin takt, dock lite ostadig i formen
Hur är den i traven? fin när han anstränger sig, dock har han ett avvikande rörelsemönster, han nickar ibland. (är ej halt)
Hur är den i galoppen? UNDERBAR
Kan den skänkelvikningar? Ja
Kan den öppna/sluta? Ja i alla gångarter
Kan den galoppombyten? Ja


Är hästen pigg? Ja
Är hästen trög? barbacka utan sporrar och spö, Ja
Är hästen stark? Nja
Är hästen het? vissa stunder
Bockar den? Hänt en enda gång på 4 år
Har du bockat med den? Ja, en gång
Stegrar den? hör inte till det vanligaste
Har du stegrat med den? Ja
Sparkar den bakut? Bara sett honom en enda gång så jag red ihop med förra ridskoleponnyn Lyckoslanten
Har du sparkat bakut med den? Se ovan
Skenar den ofta med dig/andra? Nej
Har du skenat på den? Nej
Är den tittig? Alltid övertalningsbar, men tittar inte jättemycket
Har du badat tillsammans med den? Nej
Har ni hoppat tillsammans? Ja
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Ja


Hoppar hästen bra? Han lägger sig gärna nära hindrena... Annars bra
Gillar den att hoppa? Ja
Har den bra hoppteknik? Utmärkt enligt Uno Boman
Hur högt brukar du hoppa med den? 70,80. Hoppar INTE ofta
Hur ofta hoppar du den? 5 ggr /år
Hur är den när den rids ut? Stark och pigg
Tycker den att det är kul? Ja
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Nej, mer arbetsvillig
Står hästen i box? Ja
Går hästen på lösdrift? Nej
Hur mycket och vad äter hästen? Just nu 9 kilo hö, 1 liter kraft sport och 0,5 liter redmills müsli, mineralen o b-vitamin
Går den i hagen varje dag? Självklart
I en stor eller liten hage? Stor skogshage
Hur länge går den ute per dag? 8-10timmar
Gillar den att vara ute i hagen? Ja



Hur ofta rids hästen? 5-7 dagar i veckan
Är det en svår eller lätt riden häst? Han gör inget gratis, de som ridit honom säger att han är välriden men jag tycker det finns saker att förbättra.
Vem äger hästen? Maria Hallin
Är hästen snäll i stallet? Ja, bits och nafsas dock
Kan hästen stå lös i stallet? njaaa
Måste hästen vara uppbunden? njae
Är hästen lättlastad? Ja
Är den snäll att klippa? Rör inte en fena
Vad har den för sadel/sadlar? Stübben Scandica DL dressyr och någon hoppsadel av känt märke som ja inte kommer ihåg, jag använder den aldrig ändå.
Vad har den för benskydd/benlindor just nu? Har röda catagoskydd och röda lindor just nu.
Vad har den för bett just nu? Enledat tjockt tränsbett och enledat pelham.
Vad har den för täcken just nu? Ullfodrat bucasregn, inne har han ett tunt termotäcke

Nämn en sak som är - med hästen: Hans rörelsemönster i traven. Domarna anser alltid att han ej är helt eftergiven och ryckig. Vilket inte stämmer.
Nämn en sak som är + med hästen: Hans fantastiska galopp och förmågan att samla sig i den när han är i toppform
Har ni många minnen tillsammans? Ja
Nämn det bästa: Hans lilla muuuuule
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen: Nje... men han kallas för älskling


Hela dagen framför mig

Jag älskar morgonar, speciellt på helgen när man kommer upp ca kl 8 - då har man sovit ut men man hinner ändå göra något av dagen. Sitter nu med en stor kopp te och försöker schemalägga dagen.

Först måste jag nog plugga, tyvärr. Sedan är det ut i stallet som gäller och ska vara klar där innan lunch. Ikväll är det spökkväll och som alltid när US arrangerar något så är jag matansvarig. Jag drömde mardrömmar om tacofärs i natt haha!

God morgon!

Klapp på axeln

Var duktig på morgonen och skrev klart en engelskauppsats och skickade in den eftersom jag inte är i skolan idag heller. Har även suttit och fixat med lite andra skolsaker som jag fått undan. Så skönt!

Unnar mig själv därför lite bloggtid. Bloggen är helt uppochner just nu, men det kommer att lösa sig efterhand. Tryck på F5 då och då så får ni väl er en överraskning ;)

Gläds åt det du har

Idag är det ett år sedan Emma var tvungen att ta bort sin fina Nwana. Jag vet hur det känns, och jag är livrädd för att jag ska tvingas gå igenom samma sak med Bompa. Jag älskar min häst, och tänker därför utnyttja detta till att få vara så banal och göra en av dessa eviga listor.


Vad heter hästen? Ekvall's Tango

Tycker du att den ska heta något annat? Jaa, tycker det är lite tråkigt. I och för sig kallar jag honom aldrig det
Vad kallar du hästen? Bompa, bompelomp
Vad kallar andra hästen? Bompa
Hur gammal är den? 8 år
Vilket år/månad/dag föddes den? 2003/05/04
Vilken färg har den? Gulsvart
Har den några tecken? Stjärn, vit krona v.b. vitaballar h.b.
Hur hög i mankhöjden? 155 cm enligt annonsen, har aldrig mätt honom
Är det ett sto/valack/hingst? Valack
Vad är det för ras? Welsh cob

Har du tävlat den i hoppning? Ja
Vilka klasser/hur högt? 50 cm Clear round ;)
Är den tävlad i dressyr? Ja
Vilka klasser? Lc:1, Lc:2, Lb:0, Lb:1, LB:2, La:1
Är den tävlad fälttävlan? nej
Vilka klasser? -
Är den tävlad i trav? nej
IÄr den tävlad i galopp? Nej
Är den tävlad i något annat? Nej
Har den tävlat in några pengar? Ja
Hur mycket? Typ 300-400

Har hästen championatspoäng? Nej
Hur högt har du hoppat med den? 90 cm
Är hästen bra på dressyr? Jadå
Hur är den i skritten? Kan vara svår att få ihop, annars bra bakben
Hur är den i traven? Blir lätt tung och lång, men maffig när han kommer igång
Hur är den i galoppen? Något svag men maffig
Kan den skänkelvikningar? Någorlunda
Kan den öppna/sluta? Tränar på det
Kan den galoppombyten? Inte direkt


Är hästen pigg? För det mesta
Är hästen trög? Ibland
Är hästen stark? Ja, har blivit det den senaste tiden
Är hästen het? Skulle jag inte påstå
Bockar den? Händer ;)
Har du bockat med den? Jadå
Stegrar den? Nej
Har du stegrat med den? Nej
Sparkar den bakut? När han är glad
Har du sparkat bakut med den? Jadå
Skenar den ofta med dig/andra? Nej
Har du skenat på den? Nej
Är den tittig? Inte direkt
Har du badat tillsammans med den? Nej
Har ni hoppat tillsammans? Ja
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Ja

Hoppar hästen bra? Helt ok
Gillar den att hoppa? Haha, skräckblandad förtjusning!
Har den bra hoppteknik? Beror på vad man jämför med
Hur högt brukar du hoppa med den? 50 cm
Hur ofta hoppar du den? Typ 1-2 ggr i månaden
Hur är den när den rids ut? Cool men pigg och glad
Tycker den att det är kul? Ja
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Beror på vad man gör
Står hästen i box? Ja
Går hästen på lösdrift? Nej (men hade kunna tänkt mig det om jag hade haft möjligheten)
Hur mycket och vad äter hästen? 10 kg hö, 7 dl (torr) betfor, 9 dl havre
Går den i hagen varje dag? Självklart
I en stor eller liten hage? Stor
Hur länge går den ute per dag? 10-12 timmar
Gillar den att vara ute i hagen? Ja


Hur ofta rids hästen? 5 dagar/vecka i genomsnitt
Är det en svår eller lätt riden häst? Han är nog ganska lätt
Vem äger hästen? Pappa på pappret
Är hästen snäll i stallet? Ohja!
Kan hästen stå lös i stallet? Ja oftast
Måste hästen vara uppbunden? Nej
Är hästen lättlastad? Japp
Är den snäll att klippa? Med lite brems så är han som en ängel ;)
Vad har den för sadel/sadlar? Jensen dressyrsadel och Globus Loke allround/hoppsadel
Vad har den för benskydd/benlindor just nu? Använder sällan skydd eller lindor
Vad har den för bett just nu? Oftast tvådelat tränsbett men byter ibland till tvådelat pelham eller hackamore.
Vad har den för täcken just nu? Nada

Nämn en sak som är - med hästen: Att han har så lång rygg och det är svårt för mig att få ihop honom.
Nämn en sak som är + med hästen: Hans underbara personlighet, han får mig att smälta ^^ Och det vi missar på det tekniska på dressyrbanan tar han igen med utstrålning!
Har ni många minnen tillsammans? Ja
Nämn det bästa: Personligheten
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen: Ja, varje dag, flera gånger



Tänkte bara....

Säga Hej!
Jag är Anna som kommer skriva på denna bloggen tillsammans med mina bäste kompanjon Louise och förhoppningsvis en tjej till som heter Emma.
Jag kommer väl stå för ridskoledelen här på bloggen då det ligger mig närmast hjärtat. Jag kommer även smyga in endel om mina två kaniner, Bella och Theo, och min hund Stina som till vardags kallas för Tintin.
Jag berättar mer ingående om mig själv någon annan dag!
Tänkte bjuda på några bilder så länge!
Min Underbara Tibetanska Spaniel Stina
Abbe och jag
Och varför inte bjuda på en bild på hur jag såg ut för 4 år sedan.
Se ya later aligateeer!!

FML

Hatar att jag har så lätt för att bli sjuk och så svårt att bli frisk.
Hästarna blir förvirrade också. Bompa ser efter mig och ser så söt ut som han bara kan och Musse blir en pain-in-the-ass och rymmer bara för att få uppmärksamhet.
Näe, går i ide nu och vaknar när det blir bättre.
Lek med mig!

Bloggtävling

Jag är med och tävlar hos topdressage.blogg.se


Tack för träningsvärken

Har nyss kommit ut ur duschen efter ett träningspass på Onyx. Vi hade funktionell träning, väldigt bra för mig som är så stel och oliksidig (har alltid trott att jag varit stark i kroppen, vilket jag kanske är, men jag är väldigt spänd och det sinkar mig i ridningen). Lite jobbigt bara när vår lärare som ska ha barn i Januari, är mer vältränad än oss andra ;)

Ska dra i mig lite lunch om en stund. Åker sedan till skolan för att ha en onödig lektion och åker vidare till Jönköping där jag ska till kiropraktorn och lämna in hö på analys. I eftermiddag ska jag och pappa riva staketet på ridbanan så att lastbilar kan tippa av mer underlag.

Blir nog därför ingen ridning idag. Får samla på mig vuxenpoäng istället :)

Favoritponnyn på ridskolan - Bjåle

Välkommen till vår nya blogg!

Efter flera veckors funderande bestämde jag mig äntligen och skapade bloggen. Anna är redan on board, Emma har jag pratat med innan. Får se vilka som kommer att skriva här, men tanken är att man här ska skriva om både sin hästvardag och omman vill sina åsikter och tankar om saker i hästvärlden. Det som knyter oss samman är våran hemmaklubb UBRK - Ulricehamnsbygdens Ridklubb.

Ridskoleponnyn Tango

RSS 2.0